Sakit

Saya nak tanya kenapa ya bila kita dalam pantang kita sakit dalam perut . Bila dulung jer anak mesti sakit dalam perut tu . Nyusu lagi sakit . Kenapa ya ?

1 Balas

Saya alami mcm ni terutama setiap kali susukan baby. Masa baby mengempeng tu la rasa perut berdenyut dan rasa nak buang air besar je. Setiap kali susukan baby mesti rasa mcm tu. Saya tanya nurse sebab risau juga. Nurse bagitau benda tu normal. Bila susukan bayi,rahim akan mengecut. Lagi kerap susukan baby,lagi cepat rahim mengecut. Sebab tu nurse galakkan mommies yg baru bersalin kerap susukan bayi yg mana antara sebab lain peranakan cepat kecut dan kuning baby pun cepat keluar dari badan.