mengandung

Saya nak tanya, kenapa walau dah bersama dgn suami tapi susah nak mengandung ye ? Tu tanda kita ada masalah ke?

73 Balas

1-belum rezeki 2-bersama bukan waktu subur 3-cek kesuburan di spital utk suami istri 4-diet.x smestinya gemuk kne diet.kurus pon kene diet jga makan 5-doa dan tawakal

Lps 1thn kawin x peknen better buat checkup. Jk dpt ksn dr awl kita tahu apa mslh kita. Tp klu blom ready sy suggest buat opk. Tp kna konsisten n pcya pd rezki ok

Jgn letak masalah xbole mngandung tu 100% kat ppuan je..kadang lelaki pun ada masalah. Better g cek..atau kalau suami jenis perokok bole minta dia berhenti..

Cuba sis minum preggy love. . Sambil tu kena jaga pemakanan. Dan mesti tahu bila waktu subur. . . Usaha dan doa kena seiring sis. . Sabar k sis. .

Banyakkan berdoa,semua tu rezeki. Sy hampir 9 tahun baru pregnant anak sulung ni. Penting kita fikir yang baik² je. Jangan mengeluh 💞

soalan awk xtau nk gelak atau nk ape. itu kan dinamakan rezeki. bersma setiap saat pn kalau allah kate bukan ade rezeki nk nvndung xdela..

Bersame wktu subur..kne alert wktu subur bdn sndiri stiap org xsame wktu subur nye..sy nk dpt ank ke4 ni pn setahun gak bru lekat..

Kadang tu tak kena time subur sis. Mcm saya ttc 4y. Dgn period tak teratur lagi. Tp alhamdulillah, ada rezeki juga utk pregnant.

sabar sis.. abg sy 7thn xde ank.. abg jo 4.. abg no 2 15thn xdpt ank lahi.. sbr la. bila tibe mase nya allah akn bagi...

Pikir pstif ya sis slagi ada rhim slagi tu kita blh mngndung. Lmbat atau cpat ja rezeki😚 doa bnyak² okay