Mommies help

Saya nak tanya, kandungan 14 minggu kita dah boleh rasa pergerakan baby ke? ##seriusnanya #pleasehelp

14 Balas

Biasa 16w. Atau mgkin awak da rasa awal Sy masa mula2 mcm rasa angin2 je, denyut2 je tp tak kuat Tak berani ckp tu baby Dah 20w ke ats bru confident tu baby

Dulu saya 16w dah yakin gila rasa movement baby. Tp bila 21w baru betul2 yakin movement & 16w tu saya rasa maybe angin je sbb tak sama pun 🤣

10mo ago

rasa angin mcamana haha

klo awak 1st preg,14 weeks tu terlalu awal lg utk rasa bby tendang,sllunya utk 1st preg, kandungan 16-18 weeks baru rasa bby tendang

Saya first pregnancy 17w baru rasa mcm ade gerakan dari dlam mcm jentik2 halus. 14w mcm awal sngat biasanya angin dlam perut

Saya pun baru 14 minggu… smlm ttba rasa mengeras kjp dlm 5minit cmtu… pastu hilang rsa tuhh, stg rsa plk…

10mo ago

Ouhh iyaka… mybe tindak balas baby dlm perut kot…

sy dari 13 weeks ade rase mcm geli2 or mcm nadi berdenyut tu..now dh 16weeks lg kerap rase geli2 tu..

Saya rasa masa 19weeks ke Atas. Now dah 26weeks ❤️ Alhamdullilan makin rasa

biasa 20w keatas baru rasa. rasa geli2 kat perut. makin lama, makin rasa pergerakan baby tu.

yes sumtimes Ade sis ..last year saya pun sama ..tiba tiba baby gerak 😍 mcm 5 min jer .

yeke huhu, tu laa kalau saya bila makan dah kenyang sangat. Perut jadi keras hahaha

10mo ago

kalau mcm tu rasa nya bukan pergerakan baby. sebab ruang dlm rahim awak masih luas. utk rasa baby mengeras pon agk susah sbb baby masih kecil.