pasal Maggi

Saya nak tanya kalau mengandung boleh tak makan maggi kari saya dengar orang cakap tak boleh makan maggi betul ke

13 Balas

Sy makan je awk.. Masa tu dlm 11 weeks jgk kot.. Mengidam nk mkn meggi. Alhamdulillah okay je.. So far bagi sy kalau awk ngidam.. Awk layan kan aje.. Tapi jgn la tiap hari mkn meggi tu hihi.. Biasa org ngidam ni bila dah dpt trus taknak mkn da.. 😘😘

5y ago

Betul2... aritu sy teringin sgt mkn je... lps tu mmg xde langsung nk mkn da megi

Sy dlu suka mkn maggi cmpr telur lg.. Rasanya blh tp jgn sllu.. Tp sa dlm seminggu 3-4 kli mkn maggi sbb sedap lau awak x yakin jgn mkn la sbb lain org lain kesannya.. Lau sa ok ja

5y ago

Kan sedap tu 😂

Tak boleh sis... Tp klau teringin sngat nak mkn apa boleh buat mkn je la.... Tpi air rebusan pertama Tu buang Dan ganti dngan air panas bersih yg baru... Dan tambah sayuran

tak pasti pula,tpi maggi x berkhasiat utk baby,kalau mau hilangkan craving rasanya boleh..gantikan air rebusan dgn air panas sja..jangan makan sllu la..

Boleh tapi bukan sebagai makanan utama. Cara masak yg betul boleh rujuk google/youtube. Sy x pakai air rebusan megi. Sy tukar dgn air panas

sepatutnya xyah langsung. dari sebelum mengandung lg kena makan makanan sihat. ada terfikir kenapa zaman skng ramai anak ada masalah kesihatan?

Makan je. Cuma jgn la seperiuk. Dlm kadar melepas teringin boleh la. Sepeket kongsi ngan suami ok jugak

Nasib baik saya memang start mngndung nie xlalu nk telan maggi

blh je mkn tp jngn slalu sis https://youtu.be/AcapIU63YaA

Xelok...tp lau teringin mkn jelh tkt kepunan plk nti