Pengalaman anak first

Saya nak tanya , kalau anak first dah nak masuk 40w tapi macam tak ada tanda nak bersalin lagi. Pastu ada tak dia pergi PAC check bukaan dah ada .

2 Balas

depends. klu bukaan 1-2cm and check ctg takde constant contraction, dktr suruh balik dlu. klu dh lebih 40w baru dktr consider utk admit.

3w ago

ya...cuma mcm sy, checkup kk. 40w xde tanda..sy dtg kk and dktr check pun masih takde bukaan and constant contraction...dktr bg surat serah diri 7 hari slps dari edd...kiranya terus serah diri admit induce.

Sis akn terus warded sbb baby dh cukup matang cuma belom keluar lg

3w ago

ye 7hari lepas edd. Mybe induce kalau dlm tempoh 7hari baby belom nk keluar lg. Moga dipermudahkan ye