beli brg baby

Saya nak tanya ibu2 semua..brg pertama apa y ibu2 beli masa nak start beli barang baby?pada usia kandungan yang keberapa ibu2 beli brg baby? #1st baby #16week

22 Balas

Stroller n carseat, btw kalau nak beli crispy garlic n serunding halia ikan bilis utk berpantang blh contac sy ye 😊

6 Bulan elok beli.. nnti dh sarat tk larat nk jalan pulak. Kalau lagi awal pun ok, beli sikit2 tk terasa bebannya😄

better 7 bln keatas bli brg..sbb xtau ank keluar bila² masa je..mcm sy ank sulung 33 weeks dh keluar..

Dh bli ckit2 nk tmbh ckit lg brng bby dgn brng ibu..esk pi klinik blik bru pi cri brng bby kt tesco..

start 4 bulan dah bole beli sikit2 sebab nanti dah masuk 6,7 bulan tak larat nak jalan

4bulan saye dah beli barang baby, tapi beli online lah. Pkp taktahu nak beli ape..heheheh

Sya 24minggu 1hari bru nk cri bju baby,sarung tangan,stokin,topi dgn kain bedung

Sy start dgn beli baju n alat mandian...6 bulann keats bru strt beli

8 bln.. beli skali pakej newborn di deedodoy. mn kurang bru tambah

Start 4 bulan . beli sikit2