BERAPA LAMA TEMPOH SEMBUH DARI CZER

Saya nak tanya ibu - ibu czer atau yg pernah buat pembedahan ectopic pregnancy. Ibu-ibu start boleh / mampu keluar berjalan seawal berapa bulan lepas czer ye? Saya dah 3 minggu lepas pembedahan, masih takut nak keluar ke kedai mcm sebelum ni. Saya confius bila dokter kata seawal 2 minggu tempat jahitan dah okey. Adakah lepas 2 minggu saya boleh buat aktiviti normal?

2 Balas

jahitan luaran tu je okay , dalaman kita xnmpk tu yg risau.. kalau boleh dlm tempoh pantang ni santai2 je dulu jgn buat kerja berat2..ikutkan sy dlm pantang ligat berjalan sampai nurse tegur, mak mertua tegur 😅 balik cek kuning anak singgah kedai beli brg dapur, tapi dgn family bukan sorang.. senang citer kena tau limit badan awk , sbb xsama.. ada yg xboleh ligat badan sakit², mcm sy ok tapi bila anak dah 3bulan battery mcm dh weak 🤣

boleh je sis..tapi jangan lasak sangat..yg penting jangan angkat berat2