Selamatkah perjalanan jauh utk awal kehamilan ?

Saya nak tanya dan minta pendapat. Kandungan saya usia 12weeks, selamat tak utk diri saya dan kandungan apabila saya perlu perjalanan jauh dari Johor ke Kelantan ? Saya risau dgn kandungan saya tp suami saya suruh pulang sekali krn kami ada majlis kenduri kahwin kami di kelantan (belah suami pula).. #firstbaby #ingintahu

6 Balas

saya kandungan 8week pergi umrah, atas flight 9 jam, naik bas dari madinah ke makkah 5-6jam.. bagi saya ikut pada badan masing2.. saya pun tak larat sampai demam 2 kali.. alhamdulillah Allah jaga.. jgn push diri ya sis, ikut pada gerak hati sendiri, bukan org lain.. insyaallah

Boleh saya rasa ... sebab adik ipar saya dri penang ke selangor ok 👍🏼 cuma hati2 jela bila berjalan takut tergelincir ke apa , kalau kawasan kampung kdg2 berlecak ataupon masuk tandas mana2 pon kdg2 licin ... Semoga selamat sepanjang perjalanan 😁

boleh je dari awal mengandung sampai nak bersalin pun. tp atas org lah.. ada org tak mampu, ada org kuat je. saya tahu pregnant masa 9w, sebelum tu memang melasak macam biasa je, pastu sampai nak bersalin mmg setiap bulan travel jauh johor-terengganu

8mo ago

kawan saya dia tahu pregnant masa 4bulan, sebelum tu dah pergi umrah, dah makan ubat tahan period semua pun, alhamdulillah Allah jaga sekarang dah besar dah 6bulan budaknya

Baru2 ni sy balik kl dari johor. Badan penat sikit lepas dah sampai and masa pergi tu sy rehat jugak kejap kt rnr nak stretchkan badan sbb lenguh and risau sakit pinggang. So far inshaAllah okay cuma tgk badan

InshaAllah selamat sis, kalau boleh alas punggung dgn bantal and alas pinggang jugak utk elak rasa gegar2 atas jalan tu

Selamat je