Darah dah keluar tapi contraction masih belum kuat

Hi. Nak tanya, saya sekarang dah 39w 6 hari. Esok cukup 40 minggu. Darah dah keluar. Tp bukaan baru 2cm. Dr suruh balik rumah dulu. Sakit false contraction ada. Apa patut saya buat ya?#firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

Tunggu je kat rumah sis. Better contraction secara semulajadi dari kene induced (pglaman saya la). Sbb tahap sakit dia berbeza. Banyakkan bergerak dan buat senaman untuk mudah buka laluan bawah. Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin dengan mudah dan selamat. InshaaAllah

6mo ago

yes betul.ni sy setuju.better saket contraction semulajadi dari induce.saket die kite bole control lagi.nak tahu step control pernafasan bole rujuk die fb or tt.sy layan 11 jam guna teknik pernafasan still bole tahan lagi saket die sampai la bersalin

Mcm saya ni. Sama keluar darah. Check bukaan baru 2cm. Tpi sbb dah menipis rahim saya masuk jugak ward. Masa kat ward mmng layan contraction, jalan, senam etc. semoga dipermudahkan urusan sis

Semoga dipermudahkan urusan sis. Aamiinn yra

bt senaman sis.. insyaAllah..