swasta or gov

Saya nak tanya, 1st time nak buat checkup. Tapi tak tahu klinik mana lagi bagus. Swasta or gov yaa??

2 Balas

Nak buat check up setiap bulan ke or sekali je..kalo setiap bilan better buka buku pink dlu kat klinik ibu ank slps tu decide la nk check up everh month kat mna..sbb kalo gi swasta and nk bsalin swasta anything happen dorang akn tolak ke govt hosp..nnt hosp govt bising and mrh...sbb xde buku pink tu

5y ago

Xde syg..buku pink govt pnye..dorang buku khas..tp for me better gpvt sbb details..anything x kena masa pregnant dorang akn refer pakar...so sis dgn baby tjaga..walaupun ramai nak tggu

Swasta cepat tapi kena sediakan duit setiap kali check up & ada org kata swasta buat x terperinci (hb x check dll) Government agak lambat tapi sangat detail. Dari A to Z nurse & doc pantau. If ada apa2 masalah nurse akan terus suruh refer doc. Semua free 🤣 So, sy pilih gov dr swasta

5y ago

I ada dengar juga pasal ni. Tapi my mil suruh checkup kat swasta😅 I tak tahu mcm mana.