Gatal gusi

Saya nak tahu. Bayi 2 bulan ada gatal gusi ke? Bayi meragam. Puting x nak. Susu x nak. Yg dia slalu buat dok masukkan tangan dlm mulut. Tapi bila bagi susu x nak pulak. Nangis2 smbil gosok2 telinga pipi dan masukkan tangan dlm mulut. Air liur pun dia bagi keluar. Pening saya 😅

2 Balas

Anak sis lebih kurang macam anak saya. Gosok² muka dia sampai merah, tangan sebolehnya dua² nak bawak masuk dalam mulut😅 ada yg kata normal sebab dia baru nak explore diri dia , baru tahu nak guna tangan katanya.

3y ago

Sekarang baby sy dh 5bln. Nampak dh gigi nak kluar dri gusi 😅 bila tanya doktor masa umur 2bln memang betul gatal gusi 🤣

Haha Samalah mommy. Tapi since 4 bulan lebih makin mjdi2. Kdg sy sendiri risau tkut dia lpr.. Sbb kita bg susu xnak. Nak mainnnn je.. So layan je. 😆 #TAPSupermoms #TAPactiveusers

3y ago

Sekarang dah 5 bln sis nmpak dh gigi nk kluar kt gusi 🤣