mertua jenis ambik mudah

saya nak share sakit hati saya dengan mak mertua saya . saya pantang dkt kemaman hari ketiga bersalin dah suruh balik jeli sambung pantang kt sana . saya dh lah jahit banyak . pastu time cuti sekolah belum habis pantang 44hari sibuk duk suruh balik jeli sedangkan saya dh bgthu ada appointment check up sebulan baby dkt kampung saya . dh sampai jeli , dia pisahkan baby dgn saya . sibuk nak dukung baby sedangkan anak saya dh lapar . menangis meraung budak tu. kalau baby duduk dgn dia and baby nangis dia tak bagi baby dkt saya . saya yg kena rampas dri dia. pastu ajak suami saya makan kedai waktu malam saya ikut tpi tk turun dri kereta . gila ke nk bawak anak baru sebulan pergi kedai makan malam malam dgn org ramai. pastu selalu mandikan baby waktu nak maghrib dia suka tidurkan baby dalam buai walaupun budak tu baru bangun tidur. harini dia bawak kawan kawan dia dtg 3 buah kereta dari tmpt kerja dgn tk mandi cuci tangan duk dukung and cium baby. saya terus bawak masuk baby dlm bilik . saya stresss btw suami saya takda dkt sini dia tinggalkan saya dgn baby dkt rumah mak dia dgn alasan mak dia nk main dgn cucu.

1 Balas

for me awk kena berterus terang dgn mertua melalui suami awk. mertua sy pun mcmni pd awalnya tapi sy terus terang dgn suami utk minta tegur mak dia tntg apa yg boleh dan apa yg xboleh. kalau masih buat, sy sendiri yg buka mulut.