susu baby NB

Saya nak minta pendapat kat ibu2 yang ada dalam ini .. Susu apa yang sesuai untuk anak saya yang baru lahir belum sampai sebulan lagi .. Memang saya nak bagi susu formula,sebab habis pantang saya akan berkerja semula .. Harap ibu2 semua boleh bagi pendapat ye .. Terima kasih ??

13 Balas

Pengelaman saya masa baby nb saya bagi susu dupro,after a few weeks anak saya susah nak buang air besar so saya tukar ke dutchbaby Alhamdulillah sampai sekarang masih mnum dutchbaby,sekarang baby dh 4bln 18hari,susu ni ikut badan anak mommy kalau xsesuai tukar,tapi lebih elok bagi susu badan je,anak saya dah xnak susu badan lagi

5y ago

Saya keje dgn masa yg pnjng ,jd mmg xdpt nk bg susu bdan sis .. Ok sis .. Tq info 🥰

Sy pakai Similac. Alhamdulillah baby berak kencing okay. Sis try and error jgk k. Beli trial pack dulu. Monitor kaler tahi baby dan kekerapan dia membuang. May Allah ease for you and baby. 🤲

5y ago

Sy dpt free gift dr hosp. Mmg dlm sachets. Sy tak pasti trial pack specific hosp saja atau dkt luar pun ada jual. Hbs trial pack, sy terus beli kotak 1.2kg tu

Ikut bajet dan ikut kesesuaian baby. Kalau orang tak terlalu senang macam sy pilih antara 2 lactogen, dupro & dutch baby. So far dutch baby yang sesuai dan anak berkembang dgn baik.

5y ago

Betul sis .. Ramai yang cakap lactogen bagus ,lagi harga pun murah .. Tq untuk info ye sis 🥰

Nk tny jgk..ank sy try lactogen...tp kerap berak..berak jenis cair..warna kuning..tp siang 2 x berak..mlm pun 2x berak..normal ker..atau xsesuai susu tu yer...baby 29 hari...

S26.. Susu ni na kne try n erro.. Tkot bie x sesuai.. So na kne tukar lain.. Bole mohon pack trial kt laman web susu2 yg ada..

5y ago

Ok sis .. Tq info 🥰

Saya pakai novalac. Ok. Baby x cirit dan sembelit. Cuma kekurangan dia susah nak didapati sebab ada kat farmasi je.

5y ago

Owh .. Ok . Tq sis 🥰

sis kena try satu2 bru bole tahu susu ape yg sesuai.. anak sy mnm lctogen, dutch bby, dupro..

5y ago

Tq info sis 🥰

Ank sy minum susu FM.. lactogen smpi skrg dier dh 1tahun 5bln..so far ok..

5y ago

Baik sis .. Tq info 🥰

S26sma.. Bby sy minum susu nih..

5y ago

Ok sis .. Tq info 🥰

Tgok kesesuaian bby jgak sis

5y ago

Ok tq info sis 🥰