Supplement keguguran

Saya nak minta pendapat ibu2 semua, apa supplement yg baik untuk jenis keguguran.. dari segi utk kuatkan,kecutkan dan cuci rahim.. saya nk mengandung semula..

11 Balas

Hai.. bulan 12 tahun lepas sy miscarriaged. Lepastu berpantang makan dalam 2 minggu macam tu, pantang bersama dalam 40 hari. Sy pun lmbat try benda ni, sbb lambat tahu. start consumed bulan 7, baru makan 1 botol setengah, bulan 8 sah pregnant. Bukan lah ubat tapi jus ni lebih kepada penjagaan dalaman trutama kesuburan. Jus mamomhope for mom, jus enerjax for dad.

4y ago

Alhamdulillah.. saya pun nak masuk 17 minggu.. boleh try sapa2 yang nak kuatkan rahim & sihatkan dalaman 😊

Masa sy pregy sy xamalkn ppe jamu.just folic acid n primerose oil.Y kecutkn rahim tu,Nurse da bg injection kt peha..Rahim kita akan kecut sendiri..sy ttc dkt 8 bulan,lpstu pregnant lagi..Sy bg ruang rahim sy rest n bsdia spenuhnya untuk kndungn kdua..Nor alhamdulillah dah 22w2d.😍😘

4y ago

hahaha...see sis punya 300g lbih..sy punya 19w xsmpai 200g pon.hahah..tula...sdkit risau tu ade.

Selepas gugur, saya pantang 2w. Selesai je, mertua kata muka berseri, nampak bertenaga, tanya amik jamu apa. Saya bgtw, takda amik, makan secara sihat je + folik asid prepare bdn utk next preggy. Alhamdulillah lekat je lepas tu.

Sy makan vitamin yg doc bagi dn folic asid..lps 2minggu kguguran sy makan d'folia sendayu tinggi dan kopi d'folia dia utk kuatkan rahim..

4y ago

Terima kasih.. saya pun dok survey jg dfolia ni, tapi belum cuba

asid folic continue mkn tambahan boleh try ST dfolia (kuatkan rahim) sedu arrow (stabil hormon and sihatkan telur) or try JRM ke

4y ago

Berkesan ke de folia tu sis? Saya pun br keguguran bulan lps.. tgh survey supplement utk kuatkan rahim..x sabar nak pregnant semula..

Sy mkn majum lepas gugur, then 4 months later, sy consume mamomhope, syukur after 2botol setengah, sy positif hamil, skrg 22w1d sdh

4y ago

Khasiat Sebagai Perancang Keluarga (Family Planning) Merawat Keputihan, Kegatalan Dan Bau Yang Tidak Menyenangkan Memelihara Sistem Peranakan. Dapat Mengetatkan Kembali Liang Faraj Bagi Wanita Lepas Bersalin Membuang Darah Kotor /Period Lama / Nifas Lama Teraturkan Period. Menghilangkan Kesakitan Ketika Datang Haid (Senggugut) Membuang Darah-Darah Kotor Dan Toksin-Toksin Di Dalam Badan Menstabilkan Hormon Wanita Awet Muda Mencantikkan Kulit Menegang Payudara Melancar Peredaran Darah Memanaskan Dan Menyihatkan Badan Disamping Menambah Tenaga Mengawal Kolesterol Dalam Darah Mengawal Berat Badan Melawas Buang Air Besar Melegakan Perut Kembung Dan Masalah Angin Di Dalam Badan Dapat Menambahkan Lagi Pengeluaran Air Susu Bagi Yang Sedang Menyusukan Bayi Melambatkan Proses Menopaus Bagi Golongan Yang Berumur Merawat Segala Penyakit Sakit-Sakit Badan Dan Lenguh-Lenguh Sendi Mengurangkan Risiko Penyakit Kanser Kerana Kandungan Yang Terdapat Di Dalam Maajun Ini Adalah

saya just makan pil manjakani n sapu lotion mustajab je untuk kecutkan rahim ..

Sy tak makan apa2 jamu and doctor pun tak galakkan. Just pantang betul2 je la

Sy xde makan jamu2... Tapi sy g mengurut je...

Amalkan asid folic