minta pendapat .

saya nak minta pandangan kalian tentang adik beradik ipar yang suka masuk campur urusan rumah tangga adiknya, padahal dia sendiri pun tak kawen lagi..satu lagi kalau saya planning ngan suami nak g mana² mesti dia nak follow sekali.. awai² kawen dulu pun waktu nk g honeymoon pun dia nak follow. Puas saya pujuk suami supaya xbawa dia. Makin lama makin rimas ngan org mcm ni.. kadang saya malas nak balik rumah mak mertua sebab ni lah..tengah sembang ngan suami pun dia nak masuk campur..

17 Balas

sy jarang balik rumah mertua sbb adik bradik ipar duk masuk cmpur hal rumah tangga sy n mengata blkg.. ada benda boleh masuk cmpur.. ada benda xpayah masuk cmpur kan.. lagi2 tgh pregnant malas dh nk srabut kn kepala otak dgn org2 negatif nanti kite jgk stress... baik jauh daripada dekat...

saya pegang suami . hahaha. awal kawin dulu dah pesan, hal rumahtangga kita xyah citer kat sape2. kite je.. so org lain xleh masuk campur sangat. kitorg g mne2 pon, last minit baru bgtau 😂. alhamdulillah parents kami jenis memahami. xsibuk tye lebih2.

ermm sye pun lg la . kakak ipar .. klau kot cite dgn sdre mara ok lg .. ni dgn jiran2 stu taman pun dye buat cte .. smpi skrg sye baik gtu je dgn ipar2 kakak suami .. suami sye pun backup sye .. tu yg dowang tk puas aty zz

Hi mommy. Kena dapatkan kerjasama dengan suami. Cuba communicate dengan suami yang sis tak selesa. Masing² kena ada borderline, tengok suami sis pun tak kesah mungkin mereka rasa sis pun sama

Sy baca pun menyampah🤣🤣mcm parasit menempel ja ,, suka menyibukkkk .sis cuba cakap dgn suami,,bila lagi nk ada privasi sdri kan

bab2 mcm ni kena tegas sis...jgn smpai diorang pijak kepala. sometimes kita kena jd queen control jugak dlm beberapa hal.

sy mmg pantang klau ada yg nak masuk campur hal sy suami isteri. bukan apa mmg tak suka