pasal makan maggie time mengandung

saya nak bertanya kalau makan maggie dalam 4bulan mengandung boleh ker ??

2 Balas

rasanya tak ada masalah. cuma mungkin sis perlu kurangkan pengambilan msg dan makanan segera semasa pregnancy. takut terkurang zat pd mommy dan baby nanti. tp bg sy, kalau setakat nx mkn dan merasa xde masalah cuma perlu take in moderate. bykkan makanan2 yg berkhasiat sbb sis perlu berikan zat pd baby juga.

no prob. mkn saja tp berpada2.. n bila rebus mee, air rebusan buang. klau maggi berkuah, tukarkan air tu dgn air panas yg baru. sbb air rebusan mee tu ada coating kat mee yg mengandungi bahan chemical. itu yg x berapa baik utk badan jika ambil berlebihan 😊