Saya nak ambik cl

Saya nak ambik cl . Cume sy xsure nk 3 hari atau 5 hari. 3 hari rm480, 5 hari rm770. Rasa berbaloi yg berapa hari ya???

21 Balas

saya masa anak first ambil 2 minggu masa tu bajet ada lebih..memang lega cepat baik badan pun sedap jee.. lepastuh urut penutup je..tapi anak no. 2 ni saya ambil 7 hari RM1K.. rasanya kalau nak ambil CL 3 hari macam tak lega badan tak tahu la atas orang..kalau 5 hari okay juga kot rasanya..kalau tanya saya, saya ikut pada kemampuan RM kita..lepas saya book satu CL ni tiba2 terjumpa CL yang 5 hari RM1k tapi penjagaan 8 jam sehari siap masak basuh baju..

Saya amik 7 hari CL daripada Summayah Anggun. Saya boleh adjust sendiri timing saya. Tak ikut timing dia. Saya adjust 3 hari pertama saya berurut. Lagi balance 4 hari tu selang seli berurut. Tapi lega sebab CL settlekan semua termasuk baby. Huhuhuuu. Kalau saya ada appt dengan KK, dia akan ikut bila timing kita free. Pokok pangkal dia awak kena pandai cari. Tengok review and bandingkan harga. Insya Allah jumpa

1mo ago

Saya pun ambil CL dari Sumayyah Anggun. Best sangat dapat CL yang berpengalaman, alhamdulillah! Dari awal sampai last day berurut rasa beza badan dari lepas bersalin. Better hire CL untuk uruskan kita sebab kita dah penat bersalin and sakit lagi. Ada bajet lebih, boleh ambil lebih dari 7 hari pun ok 😊

kalau ada bajet.. ambil seminggu.. biasa ada kan pakej dengan pertengahan dan hujung.. Sy ambil seminggu dulu.. tapi masa lahir baby kedua, sy stopkan hari kedua.. terus ambil pakej hospital KPJ.. nurse datang mandikan baby.. tukang urut panggil lain..Dari tak nak susahkan mak, mak kata setakat goreng sayur dan ikan mudah je..

3 hari dah ok. Satu benda yg saya tak suka dengan upah cl ni kita kena ikut schedule dia. Sauna la, mandi la. Saya hanya perlukan tidur yang cukup je sbb dah penat berjaga pepagi menyusukan anak.

4w ago

okey faham, tp baik ke tak utk kesihatan ibu kalau rehat tak cukup ni. risau jugak lps bersalin nnt kan ..

Sy dulu amek yg 3hari je sekali penjagaan baby&msk makanan pantang..aslkan complete utk pantang pulihkan bdn bg sy dh memadai 3hari.awk kne tgok pakej dia apa rawatan yg dia buat

cl mmg mahal sis .. nak ambil brp hari tuu ikut budget sis, kalau bagi saya better ambil 5hari, lagi lama lagii elok untuk pemulihan badan kita juga 🥰

Lg lama penjagaan lagi cpt recovery. Kita dh beranak byk dh lari. So kena repair la. Kalau x mudah skt ..2mggu ke ats is the best..Sy ambil 15 hari

depends atas budget sis. 5hari tu kalau termasuk makan semasa pantang dh dikira ok dgn harga mcm tu. sye amek 3hari je. selebihnya buat sendiri.

Saya 14hari free 1hari : 15hari rm1400 ,masak / uruskan baby , keperluan ibu pun termasuk sekali . Kalau kena g kk gtau je timing kita bila kita free.

4w ago

Nama cl apa ya?

Saya first time mom, dalam dilema juga nk ambil cl berapa hari dan berapa jam. Sbb saya mak dah xlarat nk buat kerja2 berat, mak mertua pun sama.

4w ago

Betul sis. Kadang malas nk harapkn orang. Ada bajet lebih, boleh hire cl utk ringankan beban.