Bukaan 3cm dah 2 hari

Saya mmy 38week pergi hospital check bukaan dah 3cm dari hari sabtu malam sampai hari isnin (harini). Apa perlu saya buat supaya bukaan cepat

6 Balas

Cuba awak exercise. Sy haritu berjalan pusing mall dgn time tu rasa contraction & dah keluar lendir darah. Lusa tu pergi cek dari bukaan 3cm terus ke 5cm. Masuk labour room setengah jam dah selamat bersalin

Antara tips untuk cepatkan bukaan - Bersama suami - Aktifkan diri dengan senaman. Boleh buat squat, brisk walk, naik turun tangga, apa2 senaman yang awak larat.

Bersama dgn suami dear, dia dpt merangsang utk pembukaan cervix tu. Air mani suami tu natural induce. Banyak2kan berjalan, buat squat, jalan itik

1mo ago

Semoga dipermudahkan semuanya & selamat ibu & anak.

maaf nak tanya, awak minta check bukaan tu sbb dh ada rasa skit ke ?

1mo ago

nak tau jugak. sy pon da 38 week

Minum air kelapa dari pokok fresh2 minum

mnum minyk zaitun 1 sudu cukup pg mlm