Bukaan 3cm

Apa yang ibu2 buat jika bukaan baru 3cm , saya dah buat ketuk ketampi , squat dan sebagainya jalan2 satu ward tapi still bukaan sama .. apa saranan ibu2 yang ada pengalaman ?#ingintahu #pleasehelp

3 Balas

sama laa saya sis mcm2 dh buat sbb saya time tu dh 41 week lgi 2 hri kn serah dri..tp mcm saya blajar penafan byk..bila perut mgeras je buat squat n lompat2 ank cm tu...alhamdulillah saya sakit contraction pun xtrok sgt sbb pagi saya trun darah g hospital dh 4cm 4minit kmudian dh terbuka 8 cm dlm 16minit dh bsalin doc n nurse pun tkjut cepat btul tbuka jalan..msa contraction saya mtk mom jgn lawan contraction tu lepaskn rasa sakit tu lembutkn bdan main pernafasan insyaallah..bca doa sambil layan contraction..bca ayat ni smpai hbis msa dlm contraction la ilha illa anta byk2 kli.. insyaallah allah akn permudahkan...so lahir la bby boy pada 21/12/22

sama la sis..sy bru 2cm..tiap kali kena seluk doc bgtau still sama rasa down sgt..xtau nk buat mcm mna lg...

1y ago

tulah , dah buntu nak buat ada bukaan ..

Cuba tgk senaman situ jamumal tu. InsyaAllah semoga di permudahkan sis