Hai mama² sekalian

Saya mengandung baru 7week. Bolehke makan betik yang dah masak buat rebus ya? Sebab tadi ada betik rebus saya makan dengan nasi dengan sambal. Sekali husband cakap ada org bagitahu tak elok makan betik masa mengandung. Betul ke ya? Risau pulak. #ingintahu #firstbaby

2 Balas

Betik yang tak masak (hijau lagi) tak baik, tapi saya terus tak makan. Senang sikit. Nanas pun tak boleh.

betik muda, tak elok untuk kehamilan. ia menyekat hormon.. ada dlm tab makanan dan nutrisi dlm TAPS ni