Kehamilan awal

Saya mengandung baru 7 minggu boleh ke saya berjalan jauh x2 ,kagang buat keje umah pun dah lah letih sangat sakit pinggan lagi ,, I takut jalan jauh lah please share tips

2 Balas

Boleh, sediakan bantal yang flat untuk lapik atas kerusi, supaya lebih selesa dan kurangkan hentakan bila kereta langgar lubang atau speed bump, and kalau boleh setiap sejam atau dua jam, berhenti untuk strechkan kaki dan berjalan sikit, biar darah jalan dekat kaki dan tidak kebas, saya time 4 weeks berjalan dari selangor > penang(rest sehari) > perlis > thailand ( tiga hari) > selangor, sebelum jalan jauh dinasihatkan jumpa doktor mintak advice dulu

It's up to you. You know your body well. Kalau you tak larat jangan paksa. Every pregnant women are not the same. Macam I kerja memang banyak berjalan, naik public transport lagi. So yeah, you know you. Jangan paksa diri 😊