perjalanan jauh

ada tak ibu² yang dah 8 bulan tapi berjalan jauh (naik kereta ) selama 7-8 jam

4 Balas

waktu 32w saya tanya doc nak travel 8-10jam, naik kereta. saya suruh husband berhenti semua r&r yang ada 😂 jadi 12jam travel. doc pesan: 1. bawa buku pink 2. beli compression socks dekat watson 3. duduk kaki kena goyangkan & jangan bagi tergantung 4. 1.5jam-2jam wajib kena berjalan sama ada turun ke toilet, petrol pump, r&r balik tu first time kaki bengkak, so tidur tinggikan kaki dari paras jantung. sehari dua gitu dah back to normal. moga dipermudahkan ya.

sy 36weeks smlm gerak blik kelantan sbb nk pantang kt kg, so far first checkup dlu kandungan sehari sblm blik, mintk pendpt doc. bnykkn berhnti kt rnr n berjln 4 5 minit bg aliran darah ok. klau x tgk2 kaki bengkak. blkg bdn letak bantal kecik bg lega tulg blkg. alhmdulilah selamat sampai tp penat dia ya ampun 🤣

Sy wktu 7bln..tkut2 jgk..tp mcm awk dh 8bln xpasti la, apapon buku pink kne bwk..tiap 2jm stop mne2 rnr bg regang bdn n aliran darah…sy travel wktu 7bln, sembab jgk kki duk dlm kete dr Ganu-KL walaupon ade stop jgk dkt rnr

saya ulang alik ganu - kl, kl - kedah.... bereh ja