Baby berat ?

Tadi saya pergi checkup, saya dah 39w4days. Docter ckp baby besar 3.4kg. Sy jadi risau . Tapi parents ckp tu normal ade je yg 4kg tetap bersalin normal . Apa pendapat ibu2 ? #ingintahu

5 Balas

sy scan last dkt bilik saringan 3.7kg , sekali baby keluar 3.8kg . alhamdulillah bole normal ! sy tinggi 150cm , doc yg scan tu bagi pilihan nk cuba normal or tak time tu . so sy pilih lah normal cuba dlu , nak keluarkan bby susah juga teran teran tak lepas hampir czerr . ceritanya hampir 3tahun , fobia tak hilang tapi skrg tgh tggu no 3 keluar tummy 🤣

2y ago

Alhamdulillah. harap sy pun boleh normal insyaallah amin😌

ye sy pon rjin jumpe baby mse lahir 4kg, boleh beranak normal klau pndai terang. cuma kena bersedia kena jahit normally akan ade koyakkan ataupon digunting tnpa diminta 🥲 ibu2 yang ada anak newborn dan bakal melahirkan boleh request sample pampers jenama merries disini https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma

Dlm range normal.. klau ibu xda gdm xperlu bersalin awal pun.. tgu due je.. lebih 4kilo baru refer pkar.. macrosomic baby

kalau doctor tempat sy checkup 3.4kg tu range normal lagi awak. if 3.5kg ke atas baru dorang akan refer hospital terus.

sy 35w haritu 2.4kg tp nk pgi ke 38 39w mesti akan naik lagi sikit🤭