bersalin di hospital kerajaan

saya mengandung anak luar nikah..masih belum berkahwin..tak lama lagi nak bersalin dah..boleh ke kalau teman lelaki saya teman saya dalam labor room nanti? ibu bapa boleh teman? atau saya akan masuk seorang saja? #ingintahu

38 Balas

nak berkongsi sikit pengalaman saya bkerja sbagai security hospital kerajaan.. saya pernah jaga wad mngndung..wad baby dan lr... klaw kat ospital saya bkerja... saya byak hadap kes UM(unmaried) ni... lelaki yg belum sah jadi suami...tidak boleh masuk teman dan melawat ibu ngn anak yg berstatus UM... nk melawat dan teman jugak..kena ada bukti surat nikah... untuk UM hanya ibubapa kamu saja dibenarkan melawat..ada jugak pasangn India berkahwin di tokong... xdak surat menyurat yg depa ni berkahwin secara sah.. isteri dia dapat jugk status UM... tetap si suami ni tidak boleh masuk teman lr dan melawat baby..

2y ago

Cara terbaik untuk bagi nasihat. Terbaik

Yang komen dalam ni macam terpaling suci je nak menyalahkan orang 😂😂 Padahal memasing pregnant tu, bawak budak. Jaga bahasa & tutur kata. Reply baik2. Jangan sampai nanti kena batang hidung sendiri dekat anak kita nanti. Kesian yang bertanya cuma nak dapatkan kepastian. Sama2 lah kita jaga sensitiviti.

2y ago

benda dia taktau dia tnya ja. yg ad experience pun emosi lebih dah kenapa? masing2 badan dua. lebih baik bercakap yg baik2 dan risaukan kandungan masing2. apoooooooo

UNTUK SEMUA NYA.. TRY minta surat mcm ni..hanya suami shj dan ibu boleh temankan..pastikan bawa kad perakuan nikah tau sijil nikah dalam buku pink tak silap sy ada..jika suami nak masuk..dan kena test covid-19.. husband sy dapat masuk sbb try2 tnya ngn nurse dia suruh isi borang ni n then bagi balik ngn dorang ngn nurse yaa... sy melahirkan hari tu 22/09/2022..☺️☺️

2y ago

Dalam buku pink ada tulis nama husband kira ok dah tmpt sy.. dan salinan ada dalam buku pink nurse lekat.. nnt suami bg ic ja utk pastikan nama sama dengan di buku pink.. bgtu ja prosedure nya d sni..

Saya yang bersuami pun nurse tak panggil suami walaupun suami saya tercongok menunggu depan dewan bersalin 😂 padahal suami boleh teman tu. Saya bersalin sorang sorang. Boyfriend tak boleh la awak, hanya ibu/suami sahaja dibenarkan masuk.

2y ago

sya ni , suami even dah sign borang nak masok pon x pernah sempat masok😂😂😂lepas isi borang doc sruh suami tunggu luar tunggu misi panggil .. last2 dah habis jahit bru tringat eh suami blm masok kan🤣🤣 smpai anak ke 4 laa gitu .. yg ke 6 ni x tau laa nanti sempat ke idok🤭

Hanya suami sahaja dibenarkan masuk teman bersalin. Itupun jika prosuder pihak hospital benarkan suami teman. Bagi kes awak, hanya waris sahaja dibenarkan masuk. Tu pun kalau boleh masukla. Kalau tak, awak bersalin sorang2. Alaa takde apela bersalin sorang. Nurse ada je teman nanti jangan risau.

kalau belum khawin mybe xblh masuk sis . mak mybe boleh sbb mak kita kan . klau dah khwin pun tengok atas hospital kalau blh rezeki blh temankan. mcm sy dulu walaupun beranak dalam pkp husband blh masuk tp kna bt swab test dlu la. sekarang pun mgkin kena swab jgk . semua tu atas hospital la .

if awk muslim. bf haram utk melihat aurat awk.full stop.memang itu hukumnya. selain tu bg kes bersalin luar nikah ni hanya waris saja berhak.

tak bolehh kena suami atau ibu je. sbb nt dia mintak sijil nikah. tak sure tempat awk cemana tp tempat saya gitu la procedure nyaa. hospital kerajaan ni lain tempat lain procedure wlaupun bawah satu kementerian yg sama dan guna pakai pekeliling yg sama 😅

, hai mummy 🤗 jangan lupa daftar dan dapatkan sample pampers jenama merries ni, kualiti die paling best diantara jenama yang lain 😍 dapatkan disini🤩 https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma

tkblh masuk dik lagi2 bf awk.. mak awk je blh tpi baguslah awk tnya skurangnye awk nk jage baby tu dari buang merata yg pnting jgan lupa brtaubat ya mtk maaf dgn mak ayh awk sblm brsalin.. smoga dimudahkan sgala urusan awk ❤️