Kebas2 kaki

Saya mengandung 9mnggu 3hari dan kaki kerap sangat rasa kebas2 ..sangat tak selesa,😌 normal ke mommy2 smua? Smpai bila ye rasa kebas ni akan menghilang ..nak tahu juga walaupun depends ... #firstbaby #ingintahu #firstmom

1 Balas

kalsium ada ambik cukup x puan? minum susu ke mkn tablet ye?

2y ago

allahu sy doakan alahan puan cpt2 pulih ye. xpe asalkan puan minum susu terisi jgk la perut tu. mungkin puan boleh cuba exercise kaki. sambil2 duduk tu puan gerakkan kaki puan dlm bulatan 10x arah jam lps tu tukar 10x lawan jam.ulang 4-5 kali satu masa. puan boleh cari cara stretching & senaman masa hamil dkt youtube, simple je puan senaman dia. ni bagus utk lancarkan darah jd boleh elak kebas. lg satu jgn kekal dlm 1 posisi berjam2. maksud sy jgn baring tlalu lama, cuba tukar posisi duduk pulak atau bjalan sikit