Vitamin flavettes

Saya mengandung 29minggu , boleh ke amalkan vitamin ni ye . Sebab sekrang sy rajin demam on off ..

Vitamin flavettes
10 Balas

mkn orange je. any supplement without consultation doctor elak kan. bahaya kalau x sesuai bdn. kalau demam pg klinik atau inform doctor masa check up. lgi 1 bdn kita hanya perlukn 90mg vit c je 1 hari.

Masa prgnt ni jangan la pandai² nk amik supplement tambahan sendri walaupun vit C. Consult doctor dulu bgtau apa masalah kesihatan kalau ada. Utk vit ni lebih baik makan buah. Lawas pun lawas.

saya masa mula ii hamil mnum juga.. lpas misi check.. misi tak bagi amik.. tak elok utk bby.. so sye terus stop mnum.. misi suruh sye mkn buah oren je.. 1 hari 1 biji..

haritu pun sy ada nk cuba amalkan vitamin ni tp ragu2. .so google dlu rupa nya xsesuai utk ibu pregy sbb kndungan dia tu tinggi sgt .

Tinggi sangat tu. tak sesuai utk preggy mom. Sy consume vitamin ni only 500mg. Tp makan bukan hari2 la, sy jarakkan pengambilan.

2y ago

250 mg pn doc ckp tnggi 😭

better makan buah buahan. byk buah yg mengandungi vitamin c asli. dan ofc lbih sihat dan selamat

sis ambil bio c nutrilite amway bahan organik da selamat utk ibu hamil..bole pm sye 0124819480

Consult doktor. But, better ambik in natural way which is makanan sehari2.

makan buah oren je awak. xperlu bende2 mcm ni

cari jenama lain. klu blh consume buah buahan