Tambah tenaga

Saya mengandung 22 minggu,berkerja hingga ptg,tiap kali balik rumah terus akan terbaring berehat sahaja,x larat nak buat apa²..apa ya tips ibu² untuk tambah tenaga?sekarang pulun wat kerja rumah sabtu ahad sahaja..

2 Balas

Sama la sis.. Sy kerja 10am-10pm setiap hari kecuali jumaat.. Skrg dah 33w.. Sy mmg perlu kan tenaga kaw2, since sy kena handle patient, yg pelbagai kerenah 😅 klu sy, vitamin supplements semua sy tak kan skip.. Mlm sy pasti kan sy tidur cukup.. Tak kerap bangun kencing.. Tips nya, minum air putih secukupnya siang hari.. So mlm tak kerap bangun kencing, tidur pun tak terganggu..

mengandung bg sy mmg la penat. tp sy pelik jgk ada org yg boleh berjalan sakan. sy ni jalan dlm rumah je pun dh sakit2 kaki n badan 😅. maybe lain anak lain pembawakan