7 Balas

Saya akan pujuk baby baik2. Bagi tau saya tak boleh makan benda tu. Dan dalam dunia ni tak semua benda kita kita akan dapat. Baby dan mama kena banyak bersabar. Itu yang saya ulang2 bila nak sesuatu tapi tak boleh. Pernah mengidam nak keluar negara bagai. Cantik tengok negara orang. Tapi pujuk je anak dan diri supaya sabar. Alhamdulillah dah bersalin pun baby saya kurang merengek dan sabar dengan mama papa nya 🤭

saya xtaula nak kata mcm mana. tp kalau apa yg sy xdpt time pregnant, mmg dok ulang ayat mak sy je. mak sy kata "xsemua yg kita nak, kita akan dapat" lgpun risau effect baby. tp better consult dgn dr awak dulu sblum nak makan walaupun sikit.

Suka pesanan tu. Saya pun pesan kat diri dan anak tak semua apa yg kita nak akan dpt.

TapFluencer

Kalau alergi, bertahanlah ya. Kalau nak makan juga, bersedialah hadapi risiko alahan dan awal2 beritahu suami dan famili lain, it's ok saya tanggung risiko. Jangan ambil kisah ye.

nanti kena ambil ubat kalau datang kesan alergik tu. tak pasti ibu pregnant boleh makan ke ubat tu..

Betul, saya memang ambil ubat alahan . Yg selalu sy ambil, tak boleh ambil masa hamil. Alhamdulillah alaham x kena masa hamil.. Masa menyusukan anak pun refer doktor terus ubat sesuai tak utk ibu menyusu.

sy harituh tanya doc dulu boleh atau tak..doc sy bagi cuma x boleh banyak buat rasa je

alergik yang macam mana ya ? Akan buat kulit gatal² atau sehingga mengganggu pernafasan?

jadi gatal gatal dan bengkak mata & bibir

better jangan sis.. untuk kebaikan baby dan sis

Soalan berkaitan

Soalan popular

Artikel Berkaitan