Nak tanya saya baru taw saya pregnant dah msuk 5 weeks , boleh ke saya amik folic acid sekarang?

saya memang tak plan utk pregnant lagi , tapi now dah 5 weeks should i take folic acid? #pleasehelp #firstbaby5week #ingintahu

Nak tanya saya baru taw saya pregnant dah msuk 5 weeks , boleh ke saya amik folic acid sekarang?
12 Balas

Ya kena ambil folic acid. Ada yang jauh lebih murah dari blackmores and works just fine. Kalau nak beli ni pun boleh. Asalkan jumlah folic acid mencukupi. Boleh google berapa jumlah folic acid yang mencukupi

Awal2 (first trimester) sgt perlu utk ambik folic acid. Kalau gi cek pun, doktor akan tanya ada makan folic acid. Klau ada, continue je yg tu dulu.

Folic acid mmg perlu ambil even before pregnant pun sis. dah pregnant lagila kena ambil, jangan tinggal sehari pun.

Boley je..SEBELUM pergy pon doc dah sarankan kite ambil folic acid

Saya makan blackmores ni juga. Bagus. Doc kata hb lawa je

Mmg kena ambik folic acid untuk tumbesaran baby 🥰

you should. folic acid, calcium.

Ambil terus sis.

yes wajib

Boleh