Just nak meluah sebab takde tempat nak meluah

Saya masih duduk dengan mak sendiri. Baru je jadi ibu 3 bulan harini. Tapi saya jadi tertekan bila mak asyik marah cara saya urus anak. Semua tak kena la kat mata dia. Nak tidurkan anak, anak nangis sebelum tidur dia cakap dengan saya jangan paksa anak kalau anak tak nak tidur tapi anak dah lebih dari wake window dia sebab tu saya nak anak saya tidur. Asyik-asyik semua saya buat salah kat mata dia. Pernah sebelum beranak, plan nak beli baju onesie untuk baby sebab saya rasa onesie memudahkan kalau nak tukar pampers. Dia cakap benda tu menyemak sebab zip dan button kat bawah tu. Dia lagi prefer baju-baju baby zaman dia. Dia memang akan cakap kasar dengan saya bila husband takde kat rumah dan bila adik beradik yang lain xde. Kalau ada adik beradik yang lain ada kat rumah, cara dia bercakap agak berbeza ya. Saya dah berkali-kali cuba nak positifkan diri saya tentang layanan mak sendiri kat saya tapi hari ni saya betul tak tahan dah tetap nak luah kat someone. Saya dengan husband dah beli rumah sebelum kahwin lagi tapi rumah tu belum siap lagi . Dijangkakan awal tahun depan siap. Tak sangka pula dapat anak sebelum rumah siap. Saya cuma berharap sangat dapat pindah duduk rumah sendiri. Senang saya nak urus anak cara saya sendiri.

2 Balas

sabar yaa awak, saya pun duk dgn family 2y da, dulu ingat kejap je tapi tuh la, rezeki preg. awal, dgn alah teruk lagi, lajak dulu , tiba baru ni dpt rumah sewa ,alhamdulillah la. tipu la kalau duk dgn family okay, ada je tak kena, cara kita jaga tuh, mmg terasa ,itu tak bole, siap compare lagi. tambah anak saya jenis tak suka makan, jenis manja ,kena sikit nges. tapi kena sabar juga la. rumah mil dkt , tapi better duk dgn family sendiri ,sbb jadi diri sendiri kan. tapi bila nak pindah ni, sedih juga sbb da 27y duk dgn family, tapi tuh la, bila duk sendiri bole buat apa pun. saya harap awak kuat n sabar yaa, kalau tak okay, luah kt husband, balik rumah mil ke or cari rumah sewa dulu ke.

saya pon pernah alami macam sis , duk ngan mak memang akan rasa macam tu