Campuran Ghee Dalam Bubur yg Dibekukan?

Saya masak bubur baby siap2 dan campur Ghee sikit. Kemudian saya bekukan. Bila nak mkn, saya akan ambil 1kiub bubur nasi + Ghee & cairkan bersama lauk frozen lain. Sekarang saya nak tahu, blh ke buat mcm tu? Boleh ke penggunaan Ghee tu mcm tu? Sebab yg semua sedia maklum, Ghee utk tumis makanan bayi.

1 Balas

Bubur nasi seeloknya di masak baru harihari. Tak digalakkan untuk frozen. Saya lupa kenapa tapi ada orang sharing dekat group fb.

2y ago

Dorang kata nanti perubahan texture & rasa. Dorang suggest untuk buat beras frozen. Nanti nak panaskan jadi bubur senang je dalam 5-10min terus halus. Saya belum pernah cuba lagi beras frozen ni sebab saya suri rumah. Anak ke2 saya ni nanti nak cuba sebab dah start bz nak kena buat semua benda cepat. Ni group yang puan leh follow untuk tips permakanan baby dekat fb: https://www.facebook.com/groups/happybabyfoodsmalaysia/?ref=share