tips cepat bersalin

saya lagi 2 hari due bersalin. tapi masih takde tanda nak bersalin. risau saya . saya dh berjalan , jalan itik semua dah . ada tips tak bagi cepat rasa bersalin?

13 Balas

saya pujuk baby 🤭🤭.. Masa sakit memang nak pegi hospital tapi boleh chill sbb nak hanta adik sepupu dulu. Sambil gosok perut "bagi hanta along dulu,nanti kita pegi hospital". otw hospital makin sakit dan doc kata "boleh balik" tapi saya minta stay sbb tak yakin.. Skali 3.15a.m baby keluar 🤭🤭.. Nurse-ii dengan sister target lepas subuh baru baby keluar. Tak dan subuh nyahh 🤭🤭🤭

6mo ago

link ws apa nie.. tak faham .. dari tadi spam

Bersama suami, sebab tu ubat natural 🤭 Rajin berjalan ptg ptg dkt taman, pujuk baby. InsyaAllah ada bukaan nanti. Semoga dimudahkan urusan bersalin awk ye

Boleh try swimming.. Anak 1st saya, malam swimming, esok pagi terus bersalin.. 😂 Anak 2nd, malam swimming, lusa pagi bersalin, lambat sikit..

buat jln itik... bunyi cam klaka.. tp menjadi... kwn sy kasi tips ni sy gelak2... tp bila sy buat trus turun tanda...😁

Saya overdue. Bersama, g jln2 mall. Naik tangga (rumah tingkat 8). Alhamdulillah pastu bersalin 😂

Main ngn suami dgn kerap kalau boleh sehari tu buat la pagi , ptg , mlm 😂 InsyaAllah cepat

bersama suami . main bola yg besar tu Tak ingat ape nama bola tu . yg org buat exercise

kerap bersama dgn suami lepas dalam. tu antara induce alami yang boleh dicuba

6mo ago

puan @ainul fatehah. jangan la spam reply mommy lain dgn link ws awak. if dorang nak join dgn satu link awak share tu org dh join

minum air kelapa muda tanpa gula

Saya minum hot milo+marjerin