sakit tulang belakang semasa mengandung

saya kini mengandung 19minggu dan kerap berasa sakit tulang belakang. Kadang saya rasa mcm tulang tengah belakang bdn sy ni rmcm retak sbb sakit sgyt. Adakah ini normal? Apa puncanya , adakah sy kekurangan apa2 vitamin atau kalsium #First_Pregnancy

1 Balas

better puan mkn kalsium .kdg2 sbb kita kurang kalsium pn blh jd cmtu nk2 ms kita preggy ni smua vitamin ada dlm bdn kita..kita share dgn ank..jd kita kena pstikn bdn kita pn ckup vitamin nya..mcm sy dlu sy mkn vitamin c..kalsium..omega 3..mcm vitamin c sy ambil bila tgk sy kerap demam .jd sy mkn supplement utk pstikn bdn sy sntiasa sht hngga slmt melahir kan