Confuse dgn taraf kewarganegaraan?

Hello saya ingin bertanya , ada ka di antara kamu semua mengalami situasi mcm saya , saya confuse apa taraf warganegara anak saya kalau isteri saya tiada dokument , tapi saya warganegara , ada ka anak saya akan jdi warganegara mcm saya ?

2 Balas

Jangan risau. Anak jd warganegara juga yg penting ada check up d klinik la. Sbb JPN mau tgok buku pink & surat kawin

5y ago

Mesti ada pasport yg utama.. sy pun dulu sama apa2 dokumen pasport pun tk ada..ribet juga ngurus surat kawin bnyk surat rekomendasi yg perlu disiapkan..😑

u nikah dimana dulu?? dan anak dilahirkn dimn?

5y ago

u nikah ikut prosedr mlysa ke tau prsdr luar??klu mlysa isteri u kena ada dokumn skrg2nye passport