hi saya nak tanya, kandungan 24 minggu boleh ke naik flight dalam 2 atau 3 jam?

saya ingat nak pergi babymoon 🥺 nak sambut anniversary sekali.. boleh ke? ada apa apa effect ke kat baby?? siapa kat sini first time mom dan naik flight masa pregnant 2nd trimester? ok tak?

6 Balas

Boleh awakkk. Yang penting sehari sebelum fly awak pergi klinik mintak surat. Sebab airline nak tengok surat dari doc yang bagi awak fly naik kapal terbang. Kalau tak amik nanti airline suruh pergi klinik kat KLIA tu mintak. Jalan jauh dan makan masa. Takut terlebih bording time. Selalu selalu regang badan. Minum banyak air so kerap pergi toilet. Kita tak boleh duduk direct 2-3 jam. Kena ada jalan jalan sikit jugak. So minum banyak air tau. Kalau boleh beli seat yang tengah sikit. So masa landing tu tak rasa hentakan kuat sangat. HAPPY ANNIVERSARY!!! ♥️♥️♥️

Boleh dear. Tapi make sure declare and isi form dekat airlines. Bagi memudahkan if anythng happen during your flight, dorang dah ada info. And also kalau u concern boleh dapat kan confirmation doc u. Sy masa 9weeks pregnant ada naik flight ke phuket. Alhamdulillah okay.

Boleh je. Yg penting spanjng travel tu jgn penat, byk rest juga, stay hydrated & maybe boleh standby bantal utk guna dlm flight utk elak hentakkn kapal msa landing. Kdg ada flight bila landing boleh tahan juga hentakkn kuat pada seat tu, just be careful.

Boleh sis. Saya hritu 35 w da naik flight nak balik smnnjg. Kena ada surat doktor and pastikan airlines bole accept preggy woman smpai brp week. Bwk byk sikit bantal

Boleh ja sis Kena ada surat doctor

boleh.