FLIGHT ✈

Hai semua, sy nak tanya, siapa kat sini ada pengalaman naik flight masa pregnant dlm 1 trimester ?

2 Balas

🙋 masa 8 weeks. Flight sejam je kl-kelantan. Kena sign borang risiko sendiri je before naik time check in. Tp still kalau kandungan jenis x kuat, ada turbulance ke ape terdedah pada risiko keguguran. So kalau risau ke ape, timbang tara la risk n benefit, boleh postpone ke x travel tu..gitu la

Pernah. Masa raya haritu. Then sabtu lepas baru pergi scan. Doc bagitahu 7weeks pregnant. Sepanjang naik flight takde rase pape kecuali tak selera nak makan dengan pening. Depends on kekuatan rahim jugak rasanya kalau nak naik flight.