Hb Low (7.8)

Saya hb low dari awal pragnant smpai skrng dah masuk 33week.. dh mcm2 cara buat tp tak berhasil. Ada tak sesiapa berpengalaman bersalin hb low? 😭😭😭 #bantujawab

24 Balas

Sis, saya thalassemia carrier. Spnjg pregnant alhamdulillah hb cantik. Nurse & doc pun puji walhal benda ni la diorang paling risau dkt saya sbb saya thalassemia carrier. Saya ikhtiar dari awal pregnant sampai bersalin minum susu calla. Lpstu utk ubat tambah darah, saya makan brand ferrovit. Saya tak rasi dgn yg KK bagi. Yang ferrovit tu takde rasa besi ke rasa pelik. Rasa manis2 & pil dia kecik je. Lepastu saya bnyk mkn jambu batu. Sis boleh la try cari ubt tambah darah ferrovit tu. Saya dpt from hosp KPJ