Hb Low (7.8)

Saya hb low dari awal pragnant smpai skrng dah masuk 33week.. dh mcm2 cara buat tp tak berhasil. Ada tak sesiapa berpengalaman bersalin hb low? 😭😭😭 #bantujawab

24 Balas

Masa saya mengadung ank pertama hb saya mmg drop tpi blom smpi 7 lgi bru atas 7 sy start 6 bulan lebih dh kne masuk ubat tambah darah lalu air sbb mkn ubat x naik ii hb .. mse time bersalin ank saya ok je sihat Alhamdulilah lps to time ank saya 11 bulan dy demam teruk darah ade kuman start to dokter bru bgi thu ank saya ade lebih darah putih dari darah merah .. ne saya mengadung ank kedua mse awal ii buka buku hb saya 13.5 lps to bila start 5 bulan hb turun slow ii demi slow hri checkup hb jdi 9.5 dc kata klau makin trun terus ksi ubat tambah darah dari air atau tambah darah