9minggu 5hari

Saya hari ni ada scan perut. Mmg nampak janin & heartbeat. Size janin pun ok. Tiba hari ini selepas sy bersama dengan suami , saya keluar darah fresh yang banyak. Now kat pantyliner, tompok2 sikit. Darah dia warna pudar. Ada effect apa2 tak? Siapa ada pengalaman macam sis? Its survive & okay? Dah lah hari ini saya baru buka buku. Scan pun baru hari ini. Aduhai.

5 Balas

cepat jumpa doktor semula sis. boleh jadi luka kat area cervix je sebab bila pregnant memang salur darah kita kat bahagian bawah tu sangat banyak, jadi memang senang luka. tapi boleh jadi sebab masalah lain juga. nak tahu memang kena jumpa doktor dan check.

7mo ago

Alhamdulilah , kita share sesama kita. Atleast kita ada knowledge. Sy pun banyak belajar dalam ni….

Servik mmg jadi sensitif bila mengandung. Better pigi hspital atau klinik sis sbb sy pernah jadi mcm ni, hujung2 x dpt survive. Bykkan rehat lepas ni & klu blh, jgn dlu bersama suami di trimester 1 ni.. smoga dipermudahkan ❤️

7mo ago

Hi awak , baru balik dari hospital. Kena tegur dgn DR kikiki , sebab sy first time. So sy mmg tak tahu. Sy kena radang servik. Maksud nya luka dlm. 2 kali kena masuk mulut itik tu. allahu nikmat rasanya.

Awal2 kehamilan ni kalau blh elakkan bsama suami, sbb kndungan msih fragile..Semoga dipermudahkn urusan sis, apapen gi klinik cek dlu sbb xthu apa punca jdi pendarahan tu..tkut kndungan terancam

sis klau kluar drh its not normal.. pergi ke hospital atau klinik terus ya

Sy mcm sis, lama tak keluar darah tu sis?

7mo ago

Keluar sikit dah. Masa sy 5w dia keluar sehari je. Diteruskan lendiri keputihan coklat jernih. Tp sekejap je. Ni 9w dia continue balik