Ibu perihatin bantu membantu

Saya harap semua ibu2 yang ada pengalaman melahirkan bantu ibu2 yang baru melahirkan anak pertama dalam wad supaya mereka ada ilmu nak handle baby sendiri. kadang bukan semua nurse yang dapat membantu pengurusan anak dan ibu di dalam wad. Saya kesian tengok banyak kes ibu2 muda ni pertama kali beranak dengan tak reti nak urus dibiarkan mcm tu ja.. dengan susu takda, baby pl nangis kelaparan. . saya amat berharap selagi mampu kita bantu apa yang patut.. 😘

1 Balas

mcm sy kesilapan terbesar tak sediakan susu tepung, 😭 hari pertama dan kedua melahirkan masih belum ada susu😢 sbabtu nasihat saya kepada bakal ibu2 sediakan susu tepung dan botol susu ke hospital. pump cri yg murh2 dlu xpe sbb tkut ank kena tahan ,breast bengkak. kalau anak takde masalah , nurse akan bg baby tggl sekatil dgn kite.

2y ago

betul tu sis.. memang ramai ibu2 muda wat kesilapan tu.. sbb tu andai ada kes mcm ni kita tolong mereka dlu sebelum bantuan tiba, kadang beranak malam takda sapa nak tolong urus ibu2 n anak ni.. takut mereka jadi tekanan.. nurse2 kalau jenis yang perihatin kat sekeliling kita tu adalah satu rahmat.. kalau dapat yang sebaliknya tu memang kesian la nasib..huhu