bagaimana untuk hamil

Saya hampir 2 thn berkahwin..tapi belom ada rezeki utk menimanv cahaya mata . Boleh share atau kongsi utk cepat hamil..

10 Balas

Sis dah buat rawatan kesuburan kat hospital? Selepas tau hasil rawatan tu, dokter akan bagi ubat jika ada masalah dalaman. Ni saya just share pengalaman, saya buat rawatan suami isteri, kalau tiada masalah and then dokter tak ada bagi ubat, Saya cuba buat cara sendiri. Saya makan ubat listra malaysia, ubat folic asid appeton, minum susu lazz kambing, tapi dlm msa yg sma saya elakkan makan fastfood (kfc,mc donald's,texas,etc) dan semua makanan yg bakar2.

2y ago

nak tanya, puan pegi hospital swasta ka kerajaan? saya baru nk pegi selepas 3 thn. doakan saya. baru nak start minum lazz jugak

Sis cuma amik supplement Mamomhope In shaa allah Positive, byk testimoni, org yg kahwin 2 3 tahun 13tahun ada amik supplement tuh jgk Alhamdulillah Positive, sye amik 2 botol alhamdulillah lekat, kalau sis nak sye ade jual MamoHope, sye daa pregnant tak bole minum lagi rasa sedap, kalau sis nak boleh whatsapp sye 01139883644 , apa pun sis kena ikhitar in shaa allah , Allah Maha kuasa 🥰

5y ago

usaha dan usaha jgn giveup

Dah hampir 2 tahun boleh daftar untuk rawatan kesuburan kat hospital gov. Boleh cek dalaman betul2. Kalau ada masalah boleh tahu dan rawat awal2. Xperlu malu. Daftar awal, dapat appointment awal. Sekarang ni que dah makin panjang. Sambil2 tunggu turn appointment tu boleh usaha natural jugak.

sme la sis sya pon hampir 2thn berkahwin stiap kali period lambt buat test,tp sedih bila ngtif dh brubat mcm3 berurut pon dah bnyak tempat..sekarang just amalkn mkanan sunnah...inshaa Allah ada rezeki kte nnti..aamiin

Beli ni sis. Lepas period hr ke 13 cmtu. Try check guna air kencing. Kalau dia smile mksdnya hri bertelur telah tiba ahahhahaha. So blh try dlm tmpoh 48jam tu. Kerja keras sikit. Ni ikhtiar la kan

First ke klinik cek. Cari tahu apa masalah kt suami isteri and then buat rawatan yg mana ptut. Side nyer boleh pergi mengurut zuriat, ambil jamu yg bersesuaian. Jgn tggu.

saya ikhtiar jus mamariam dan madu soullead wawa zainal.. alhamdulillah dah masuk 3bulan.. sebelum ni minum jus mamomhope tapi tak da perubahan..

Boleh cuba minum propolis kalau x silap... Madu yg bahagian atas sekali..berbuih² tu warna putih

Makan acid folic, track kesburan guna opk test sis..mnum susu.. Cuba ya.

3y ago

ade gmbr x utk acid folic tuu

Makan acid folic

5y ago

Dh makan asid dolic..strt dr awl kawin smpai skrg.. + minum susu