Perut masuk angin tapi dah makan

Hi, saya hamil 7 minggu. Tiap kali selepas makan, saya selalu sakit perut macam masuk angin. Pastu saya sapu minyak angin. Sebenarnya boleh atau tidak sapu minyak angin pada perut? #firstbaby

Perut masuk angin tapi dah makan
14 Balas

saya pula sapu perot n pinggang . bg lega . awal hmil sampai 6 bulan sbb time tu laa banyak nau angin . angin gastrik jgn cakap la . freshcare ni sapu perot . pinggang pula tampal koyok . ade yg cakap nnt bb panas kat dalam . ade yh cakap kulit luo tak ggu bb dalam perot . tp saya nak selesa mase tu . saya sapu je bile tak selesa tak tentu arah jd nye #pengalaman saya

kebanyakan ada sy dgr MCM tu x baik untuk pregnant..tp bagi sy dah anak 3 Smpai no 4 ne sy sapu kat belakang dgn perut nak selesa sy sapu ubat minyak kayu putih dgn freshcare hijau alhamdulillah smua anak2 sy baik2 saja..sy x kata baik untuk pregnant tp tu masing-masing punya badan ya jgn ikut sgt..

Normal je sakit perut macam masuk angin semasa hamil . Saya tak berani letak kat perut. just hidu je balm, banyakkan rehat. minum air suam perlahan-lahan, senaman ringan /jalan kaki perlahan. pemakanan pun kena jaga untuk elakkan pedih ulu hati

2y ago

🌻

sy walaupown sakit perut sbb masuk angin memang sy x ltak minyak.. ikot mak² ckp.. biase la kalo kite prgnant mudah msuk angin.lagi² kalo lmbt mkn..

boleh je...sy anak 3 klu rasa mcm x selesa di perut sy sapu ja dgn minyak Yuyi ,kadang2 minyak cap kapak tu...skrg tgh mengandung lagi,pun bgitu jugak...

Minyak angin ni selamat. Katanya recommended utk ibu hamil keluaran indon ni. Cuba google minyak fresh care untuk ibu hamil

Xsure laa elok ke tak. But since dpt tahu pregnant minyak angin dh mcm bff. Skrg dah 5bulan and kandungan sy Alhamdulillah ok.

memang xboleh letak minyak angin takut baby panas, kena minum air suam je, klau sy letak halia sikit je kat air suam

alamak,saya sllu sapu minyak kapak msa mula2 pregnnt n smpi skrg 14w ..xpa2 ka,sbb sy pn sllu mual rsa berangin dlm perut

2y ago

Minyak cap kapak tak sesuai. Sebab ada methyl salicylate, boleh buat jantunh berlubang

Awakkk !! Tak boleh sapu minyak angin kat perut dan pingang hm

2y ago

hahahah. sy spnjang mlm angin. mtk husband sapu minyak kt blkg. mtk xde ap lah.