33 Minggu 4 Hari - Rasa sakit seperti senggugut.

Saya hamil 33 mggu 4 hari, anak 1st. Saya nak tanya ibu2 bagaimana ya rasa sakit contraction tu? Sbb baru malam tadi, saya rasa sakit mcm sakit senggugut yg amat sangat! Lengguh kt pinggang dan belakang badan. Kemudian rasa sakit kat ats ari2 mcm senggugut (rasa sakit ni menyerang dlm 5-7minit skli). Datang sekejap, kemudian hilang lepas tu sakit semula. Rasa sakit tu Allah saja yg tahu, mengerang sy kt atas katil, nk bergerak pon seksa smp menitis air mata. Adakah ni tanda2 contraction nk bersalin? #ingintahu #bantusharing #firstbaby

4 Balas

Sy 31mggu pnh kne cm sis.. Tghmlm skit amt sgt..Tp sy cba thn.. Esk tu trsa lg skit amt sgt..tp sy thn.. Ble checkup sy bgtau nurse tp kne mrh sb dia ckp klu skit stiap 5 or 10 mnit.. 2 tnda nk bsalin, sb sy kncing kotor, sy rsiko bsalin tggi.. Tp now alhamdulillah 34mggu xde rsa skit n bhrp sgt bby bthn smpai 37mggu..

Saya skrg 33minggu 6hari.. Baru je rasa mcm tu 😭😭 Sakit smpai menitis air mata tapi cuba jugak tahan sbb nnti contraction yg betul lagi sakitttt.. Kalau jadi false contraction saya selalu mcm senam ringan lepas tu jalan sikit.. Kadang kencing pun ngiluuu smpai ke pinggang..

Tu contraction. False contraction atau contraction nak beranak. False contraction dia akan hilang sendiri kalau kita gerak. Awk kena bangun n buat something mcm jalan ke, buat kerja ke utk hilangkan sakit tu. Contraction betul dia makin lama makin kuat n konsisten.

Klau sakit yg teramat sngat.. Baik ibu ke hospital. Ada kluar darah atau cecair x??