adakah cuka epal baik untuk wanita hamil 21 minggu?

Saya hamil 21 minggu bercadang untuk mengambil cuka epal bagi menampung keperluan vitamin. Adakah cuka epal baik dan selamat untuk saya?

14 Balas

Sblm.preggy sy ada.amalkan nye..ms.preggy husben xbg amalkan ...dia suh mkn supplement yg ada bg menampung keperluan vitamin..atau sis blh tnye doc yg merawat sis ttg ini..mana tahu dia blh bg any suggestion yg bgus tuk.sis

Rasanya supplement yg doktor dah prescribe utk puan jauh lebih baik dr ambil cuka epal ni. Apa pun klu ada rasa keperluan nk tambah itu ini sbb rasa tk cukup vitamin, boleh bincang dgn doktor.

haritu sye ade try sis.. sye dh week 21.. lps tu sye sakit perut.. nak bangun xboleh.. nak baring pun still sakit.. tp alhamdulillah xde pape.. baby pun ok.. tp lepas tu sye xminum dah.. takuttt

Salam,, sy nk tnya.. klau sakit kepala yg mcm rsa kna "perah" rsanya.. tp sakit sebelah kanan ja. Knapa ya? Adaka mcm sy. Nk msuk 3 hr dh. 😢

2y ago

Sy sakit kpla sblh kiri.. Lps checkup dkt KK, nurse bgtau sy anemia.. Better bt check up. Manatau simptom anemia mcm sy

assalam saya nak tanya , kalau batuk berterusan ketika mengandung . boleh ke untuk mengambil ubat batuk ?

2y ago

boleh p hosptl..sy batuk slsma hari tu..doc bgi ubt btk sma slsma..ubat tahan sakit .

apple cider vinnegar tu probiotics. probiotic adalah bagus utk ibu hamil. doc ckp

cuka epal ad mak sy letak dlm jerukheee x pakai cuka lain

Dalam panduan pemakanan dlm TAP ni ada nyatakan. Dah search tak?

saya ambil semasa batuk saja with honey , xbyk, sesudu teh saja

Bole ambil tp sikit je kuantitnye dan jarang2 makan..