Pregnant 5weeks+ dan gastrik

Saya gastrik tpi bila nk makan xlalu makan sikit je risau lak kandungan nnti xcukup nutrien

5 Balas

sama dgn sy sis.. Cara sy, setiap 2-3jam kena makan something. Kena kerap makan dalam kuantiti yg sedikit. X boleh paksakan smpai kenyang. klau X lalu makan, makan lah buah ke roti² pun ok.. klau dah okay, n larat utk puasa baru sambung puasa. Kalau masih ad gastric tu, dr kata tak digalakkan puasa .

2y ago

btol sis. smalam sy puasa tgh hari tu perut memulas sakit hulu hati trpkse berbuka jgk risau kt baby

samaaaa dengan saya sis, ape sye buat bangun pagi sye minum Susu, doktor mmg xgalakkan untuk puasa, jaga makan n makan la skerap mana pun walaupun muntah2 n mual..biskut n buah makan juga

2y ago

kan . lps minum susu xdela sakit sgt perut sy cuma kne mkn kerap xnk bgi msuk angin

Kalau gastrik, kne makan jugak sis.. xlalu mkn nasi, mkn la buah2an mcm avocado ke.. boleh kenyang tau.. atau minum milo panas bg lega perut tu.

2y ago

baik sis tq bgi tips

mkn buah minum susu

Minum susu, makan buah2

2y ago

sy dh try minum susu . kurang la sikit sakit tu dri slalu