Malas dan kurang selera

Hi, saya first time pregnant. Baru masuk 6 weeks. Seminggu ni saya mula rasa malas yang sangat, teramat malas nak buat kerja rumah, nak masak pun malas. Makan pun tak lalu tapi lapar. Memang macam tu ke? Ada suggestion mcm mana nak atasi?

18 Balas

Sy 6w3day first pregnant jgk , tekak rsa phit , mual je mcm nk munth , kepla berat .. nk bwt pape pn penat je 😂

Sama la ni.. Malas betul nak buat pape.. Baring je.. Muntah xde.. Tapi selera makan xde.. Masak sendiri tak usik..

Normal.. rasa malas ja.. makan pun malas.. tp paksa badan juga, nanti makin mual, lemah klo xmakan..

Same la,sy pun mcm ni skrg..rasa pahit liur pun ada juga..

Semela.pantang letak tdur terus lena haha

normal hormone

biasa lah

normal