SAKIT PEHA DAN TAPAK KAKI

Saya first time pregnant. Anyone ada tips tak untuk hilangkan sakit peha dan tapak kaki. Nak urut sendiri, tapi boleh share ke minyak apa je sesuai untuk pregnant mom guna? Help 😭

2 Balas

sis jenis banyak berjalan ke? mcm sy, sy perasan kalu sy kerja n jalan banyak, mmg tapak kaki akan sakit. so, kena cari yg insole kasut tu lembut n selesa. tapak kasut pula kena yg rata.

Kalsium jangan kurang. Boleh je minyak apa pun tapi biasanya tapak kaki tak digalakkan urut sebab ada berkaitan dengan rahim. Time tidur tinggikan kaki dengan bantal.

5mo ago

Oh yeke, terima kasih.