Tak reti nak mula beli barang baby

Hi, saya first time mom & sekarang minggu ke-18. Bila waktu yang paling sesuai untuk saya mula shopping barang? Dan dari mana saya boleh mula? Yang mana yang perlu beli kemudian? Mana nak dapat list barang basic baby & ibu serta tempat shopphing yang terbaik? Sebab saya belum mampu beli macam2. Macam stroller saya tak nak beli dulu, tapi tak tahu betul ke tak tindakan saya. Saya buntu, tolong bantu saya.

2 Balas

buat masa skrg. blh saving dlu. mcm sy pun, mula shopping masa 30w keatas. stroller dan carseat is penting, klu xmampu beli baru, blh survey preloved punya..ada je yg cantik2 like new. pakaian nb pun sama...awk join fb group2 preloved brg bby...disana byk yg jual. sy pun ada membeli dan menjual disana.

boleh dah beli sikit2