Size Kantung GS kecil

Hi, saya first time hamil. Tracker sepatutnya dah masuk 5w1d tapi size kantung sangat kecil, hanya 3mm. Ob kata size kantung seperti 4w dan suruh datang scan hujung bulan 2. Adakah ini normal atau berisiko untuk keguguran?

Size Kantung GS kecil
16 Balas

normal sis..saya hari tu scan 6weeks tak nampak lagi kantung...lepas tu hari ni repeat scan 8weeks punya tapi doktor scan tengok2 kantung baru 6weeks..mungkin kiraan buku dengan weeks tak sama sebab period tak teratur boleh jadi penyebab kiraan tak tepat...sis jangan risau okey..tak ada apa tu...sis jgn stress2 dan bnyak kn berehat 😊

Normal sis . Sebb terlalu awal sgt ni . Memula sy scan 4week langsung tak nampak apa2 . Repeat 5w6d baru nampak kantung kecik . Dan repeat lgi 2minggu . Terus nampak bby dan jantung kelip2 . Better biar dlu . Jgn stres2 tau . Makan benda2 sihat . Makan folic acid and susu prgnnt . Inshallah bby sihat .

normal. masa saya scan 5w doc saya lagilah brutal tanya saya "awak ni betul ke pregnant" sbb tak nampak kantung/ apa² dkt Rahim sedih yang amat sbb 1st baby lepas almost setahun kahwin. saya repeat scan lepas 3minggu alhamdulillah baby ada siap jantung time tu 7w doc kata baby sbb ibu period tak teratur/ sbb tu bacaan lari

normal la tu sis,sis kira ok lagi 5w1d dah nampak katung,saya langsung xnampak apa masa awal2 pregnant scan haritu walaupun upt sya +ve mungkin sebab perut saya kecil atau mmg kantung tak muncul2..😂😂 sekarang Alhamdulillah bby saya dah 8bulan.. jgn fikir byk sis,fikir yg baik2 saja inshaAllah semuanya ok tu..

Cek terlalu awl mmg akn dpt result bgni. Tnggu je hujung bulan 2 masa tu dah lebih kurang 8w patut kantung dan janin dah nmpk. Makan folic acid, mknan sihat dan pntau spotting or bleeding je. Klu xde bleeding smua akn baik2 je

Saya check 7w nmpk kantung saja, lps 2 mggu pi check semula baru nmpk dan ada degup jantung dh. edd berubah sekali

Saya 8 weeks baru nampak.. hehehe masa awal2 scan Dr siap suspect sy pregnant luar rahim. Sedih amat

awal lagii.. paling kurang untuk nampak dengan jelas dalam 10w ke atas..

Norml sis.. Sy ritu pom sama check 6w pom kecik lg. P check 10w bru nmpk

normal je sis.. 8w bru npk tu..jga kesihatan ye semoga baby sihat🥰