Cara pegang baby supaya baby selesa dengan ibu

Hi saya first mom nak meluahkan. Baby saya macam tak selesa bila saya pegang dia (dukung), tenangkan dia bila nangis. (Akn lagi menjerit) kenapa ya? Saya rasa sama je cara saya pegang dgn ibu saya pegang. Atau dia dah selesa dgn neneknya (ibusaya) saya agak sedih jugak sebab kalau nak bawak dia keluar, takut dia akan menangis dgn cara saya. Hmm harap dah duduk sendiri next week baby akan okay dgn ibunyaa nanti #bantusharing #firstbaby

5 Balas

just pikir positive. teruskan belajar n belajar. normal je bby nanges time bby2 ni. jgn pkir sbb bby x selesa dgn kita ke pe. try je pgg cara cmne pon tuk pujuk bby bnyk video cara untuk tenangkan bby y nanges. saya dlu pon x pandai tp xkn nk harap org lain je. n xperlu serba salah kalo ank nanges kt lua ke pe time kita keluar. sbb tu je dorang tau, kalo dorang reti ckp dorang bgtau apa yg xkena. jd tugas kita just perhatikn pe y dia nak. cuba cari ilmu punca bby nanges kenapa, n cari solution. pape pon jgn pikir bukan2 ye. kena positive

hi sis. sis kena tenang dan banyak bersabar. sy pun 1st mom. alhamdulillah setakat ni anak ok je bila sy dukung dia walaupun sebenarnya tak yakin. dari dia lahir lagi, saya tak berani nak dukung anak tapi bila da jadi mak2 ni, kena kuat. kena yakin dan belajar. sy tak bagi orang lain yang dukung anak kecuali suami. bila sis da dukung anak, bawa bercakap dengan anak. kena yakin taw. insyallah sis boleh buat.

mom klau dgn anak kene tenang , kene pujuk dan talk dgn anak , sbb bila anak buat tk selesa kdg2 kite rasa mcm nk koyak kan , mcm nk stress kan , lg kita dlm hati rasa serabut nape baby ni makin nngis makin jerit ni adoi geram la lagi baby dpt rasakan . sbb mak dgn baby ade connection . insyaAllah apa2 pun kita ni mak dia , dia akan nak kita , dgn cara kita sendiri .

Cuba try body to body. Anak saya mcm tu menangis je tenangkan dia, dukung dia letak kt dada. Try buka baju baby and awak. Lama2 dia okay. And selesa. Pujuk baby pon kena try and error

Cube sis dukung die berlapikkn selimut yg lembut ke tgk die suke x.. mgkin sis dkung xkemas die ase longgar.. sb tu xslesa